Η Εύη

Εύη Τατούλη

Φίλες και Φίλοι, Συμπατριώτες μου  Αρκάδες,

Η Πατρίδα μας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ιστορικής κρίσης, κρίσης ελληνικής, κρίσης ευρωπαϊκής,  το μέγεθος και την ένταση της οποίας κανείς δε μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια. Σήμερα, βέβαια, έχει αγγίξει ολόκληρη την κοινωνία. Έπαψε να είναι μόνο οικονομική. Διευρύνθηκε και μετατράπηκε σε κρίση αξιών, κρίση κοινωνικής συνοχής. Δυστυχώς αυτός που την βιώνει με την μεγαλύτερη αγριότητα είναι ο μέσος πολίτης και κυρίως οι νέοι αυτοί δηλαδή που δεν έχουν ευθύνη για την  δημιουργία της.

Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Τα μαγικά τελείωσαν. Παρά τα βήματα που έχουν γίνει έχουμε μπροστά μας δύσκολα χρόνια. Η συναίνεση και η συνεννόηση όλων των δυνάμεων του τόπου μας φαίνεται μοναδική διέξοδος για το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών. Όσο αυτονόητη κι αν είναι όμως μια τέτοια προϋπόθεση άλλο τόσο δύσκολη αποδεικνύεται στη πράξη. Οι γενιές που γαλουχήθηκαν με την πόλωση και τη σύγκρουση δεν είναι εύκολο να αποδεχτούν ένα νέο πολιτικό πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από τον πατριωτισμό  και βάζει το καλό του τόπου  πάνω από κοντόφθαλμες κομματικές  και προσωπικές προτεραιότητες

Οδηγούμαστε σε μια εκλογική αναμέτρηση που βρίσκει τον πολίτη αδιάφορο για την κρισιμότητά της. Είναι σημαντικό, όμως, για την Πατρίδα μας αυτές οι εκλογές να αποτελέσουν πολιτική αναμέτρηση, με πολιτικούς όρους και ξεκάθαρο διακύβευμα. Είναι σημαντικό ο πολίτης να αντιληφθεί τη δύναμη της ψήφου του και να την αξιοποιήσει δημιουργικά. Είναι αναγκαίο η χώρα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι αναγκαίο το βιοτικό μας επίπεδο να μην κατρακυλήσει στα μεταπολεμικά επίπεδα. Είναι αναγκαίο να φύγουμε από τις λογιστικές προσεγγίσεις και να επενδύσουμε στην πραγματική οικονομία, στις πραγματικές λύσεις και σε ότι αγγίζει κάθε έναν από μας.

Σ’ αυτήν τη χρονική στιγμή και με αυτούς τους όρους κλήθηκα από τον Πρωθυπουργό της χώρας να ενισχύσω το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Κλήθηκα να εισφέρω φρεσκάδα, ανανέωση, νέα οπτική στην πολιτική σκέψη και δράση. Κλήθηκα να αποτελέσω παράγοντα πολιτικής συνεννόησης και συνεργασίας. Σ’ αυτή την πρόσκληση ανταποκρίθηκα.

Η Αρκαδία για πολλές δεκαετίες είχε ζήσει τον κατήφορο. Οι Αρκάδες ξέρουν καλά ποιοι ανέκοψαν την καθοδική πορεία και ποιοι πήραν στην πλάτη τους την ευθύνη για την αναγέννηση και το ξαναζωντάνεμα του τόπου μας. Όλοι γνωρίζετε ότι ήμουν μέλος αυτής της ομάδας κι αυτό για μένα αποτελεί εφόδιο και παρακαταθήκη. Κυρίως, όμως, αποτελεί όριο αλλά και στόχο που πρέπει να ξεπεράσω.  Η Αρκαδία, σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να είναι και εκεί πρωταγωνίστρια.

Κάποιο κύκλοι κλείνουν και κάποιοι άλλοι ανοίγουν. Όσοι οδήγησαν το πολιτικό σύστημα στην αναξιοπιστία δεν έχουν το καθαρό πρόσωπο που χρειάζεται, για να εμπιστευτεί εκ νέου ο πολίτης την πολιτική. Τα νέα πρόσωπα είναι αυτά που έχουν προοπτική και αυτή την προοπτική να  μεταδώσουν στον τόπο.

Πάντα πίστευα ότι κάθε νέα και σύγχρονη γυναίκα μπορεί να είναι μάνα, σύντροφος και επαγγελματίας. Έτσι πορεύτηκα έως σήμερα. Πάντα πίστευα ότι τίποτα δε χαρίζεται, παρά μόνο κερδίζεται. Με συγκροτημένη προσπάθεια. Με στιβαρό σχεδιασμό. Με σκληρή δουλειά. Με χειροπιαστά αποτελέσματα.

Με αυτά τα πιστεύω απευθύνομαι σε όλους εσάς, τους πολίτες της Αρκαδίας, και ζητώ όλοι μαζί να εισφέρουμε στην προσπάθεια για να δημιουργήσουμε μια δυνατή Αρκαδία, μια νέα καλύτερη Ελλάδα.