Εύη Τατούλη: H Εθνική Άμυνα της χώρας να μείνει εκτός μνημονίου. Το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού χρειάζεται να επανορθωθεί


Για την ανάγκη να επιληφθεί του θέματος των μεταναστών η ΕΕ, για το αξιόμαχο των ενόπλων, αλλά και για το ψευτοδίλημμα του διαχωρισμού ιδιωτικού και δημοσίου, μίλησε η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ Εύη Τατούλη στην εκπομπή «Ενημέρωση» της ΕΡΤ, όπου καλεσμένος επίσης ήταν ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τόσκας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ολιγώρησε στο θέμα των μεταναστών

«Δεν μπορούμε να συγχέουμε τους μετανάστες με τους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα» ανέφερε η Ευη Τατούλη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων μηνών. «Το πρόβλημα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Εντάθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά υπήρχαν και φάσεις στο παρελθόν που οι μεταναστευτικές ροές είχαν ελεγχθεί με έναν αποτελεσματικό τρόπο» συνέχισε η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία υπογραμμίζοντας ότι «κατά τη δική μου άποψη δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε σκληροπυρηνικά από τη στιγμή που είχαμε αντιληφθεί έγκαιρα ότι επρόκειτο για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η κυβέρνηση Τσίπρα σε εκείνο το οποίο ολιγώρησε ιδιαίτερα ήταν το πώς θα διαχειριζόταν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε τώρα ότι υπάρχουν εγκεκριμένα κονδύλια από τον προηγούμενο Φεβρουάριο και εμείς καταλήξαμε να φτιάξουμε τη Διαχειριστική Αρχή η οποία θα καλούνταν να διαχειριστεί αυτά τα κονδύλια μόλις προχθές».

Το θέμα έχει ξεφύγει από τα ελληνικά σύνορα

«Μέσα στην εβδομάδα υπάρχει μία Σύνοδος Κορυφής. Ας κάνουμε λοιπόν ένα βήμα μπροστά γιατί καλές είναι οι μεσοπρόθεσμες λύσεις, αλλά το θέμα είναι πώς θα δείξουμε την κοινωνική μας αλληλεγγύη» συνέχισε η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας για να τονίσει στην συνέχεια «δεν μπορούμε να ζητούμε την κοινωνική αλληλεγγύη των άλλων κρατών- μελών της Ευρώπης και εμείς τελικώς να γυρνάμε την πλάτη».

Απαράδεκτη η αντιπαράθεση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Αναφερόμενη στο πρόβλημα της χώρας και στην μετατροπή της ιδεολογικής αντιπαράθεσης σε διαλυτική κόντρα μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα η κα Τατούλη σημείωσε: «δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου πώς έχουμε αντιπαράθεση του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα σε αυτή τη χώρα. Πέντε χρόνια μέσα σε αυτή την κρίση, η οποία κακά τα ψέματα συμπαρέσυρε στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου είναι λες και δεν έχουμε βάλει καθόλου μυαλό» εξήγησε η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας.

Αναπτύσσοντας στην συνέχεια την δική της προσέγγιση σημείωσε: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο της Γαλλίας όπου υπάρχει ένα εξαιρετικά εύρωστο κράτος με συνέχεια και με υπαλλήλους οι οποίοι έχουν το σεβασμό των πολιτικών τους ηγεσιών» για να συνεχίσει «Ιδιωτικές επενδύσεις χωρίς ένα εύρωστο κράτος δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ στη χώρα. Και από την άλλη πλευρά χωρίς ιδιωτική οικονομία κανένα κράτος σωστό δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Η οποιαδήποτε αντιπαράθεση έχει τραγικά ερείσματα σε ένα παρελθόν, το οποίο έχουμε όλοι καταδικάσει. Το θέμα είναι κατά πόσον μπορούμε να εμπιστευτούμε τους δημοσίους υπαλλήλους ώστε να τους ξανακάνουμε δημόσιους λειτουργούς».

Το μνημόνιο ασφαλώς και δεν είναι η λύση για την επόμενη ημέρα του τόπου.

«Το μνημόνιο ασφαλώς και δεν είναι η λύση για την επόμενη ημέρα του τόπου. Το ζητούμενο είναι ποιος διαθέτει εκείνη την τεχνογνωσία και τις έξυπνες προτάσεις» ανέφερε η κα Τατούλη προσεγγίζοντας το θέμα λειτουργίας της οικονομίας για τν οποία υποστήριξε ότι «Όπως οι επιχειρήσεις έτσι θα πρέπει να λειτουργεί και το κράτος, τι έχουμε τι δίνουμε ώστε να αποφύγουμε απολύσεις και επικίνδυνες περικοπές».

Απευθυνόμενη στον πρώην υφυπουργό Εθνικής Αμύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Τόσκα η κα Τατούλη ανέφερε σε πρώτο πρόσωπο: «Σας έβλεπα κύριε Τόσκα να έχετε επισκεφτεί την ΕΛΒΟ(Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων), που έχει τεθεί υπό εκκαθάριση. Είστε ένας στρατιωτικός με εξαιρετική εμπειρία, γιατί λοιπόν για να συνεχίσει να λειτουργεί η ΕΛΒΟ δεν βάλατε τα αντισταθμιστικά οφέλη που εκκρεμούν από προηγούμενες συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου ως εγγυήσεις;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτεί τους αναπληρωτές από το ΠΔΕ

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση της έκανε μια επίθεση στην απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που χρηματοδοτούνται οι αναπληρωτές καθηγητές στα σχολεία τα οποία τελούν υπό διάλυση υπογραμμίζοντας: «Μία κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) που είναι πάρα πολύ υπέρ της κρατικής χρηματοδότησης δεν μας έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει στην οικονομία, αν είναι υπέρ των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ή αν τα θέλει όλα κρατικά, ώστε να απομυζά του πόρους ανάπτυξης για δαπάνες όπως έκανε με το κουτσουρεμένο, το δύστυχο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) από το οποίο πληρώθηκαν οι καθηγητές».