Εύη Τατούλη: Όλοι οι περιφερειάρχες ζητούν να παραμείνουν ανοικτά τα άμισθα υποθηκοφυλακεία, με αφορμή την παρέμβαση για το υποθηκοφυλακείο του Λεωνιδίου


Κατά την συνάντηση που πραγματοποίησα προ ολίγων ημερών στον χώρο του υποθηκοφυλακείου Λεωνιδίου, παρουσία της υποθηκοφύλακα και εκπροσώπων του εμπορικού συλλόγου Λεωνιδίου ενημερώθηκα για το σημαντικό ζήτημα της πρόβλεψης στο κατατεθειμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το κλείσιμο των άμισθων υποθηκοφυλακείων και συγκεκριμένα του υποθηκοφυλακείου Πρασιών.

Κατά κοινή ομολογία πρόκειται για μια εντελώς άστοχη ενέργεια, η οποία μάλιστα είναι βαθύτατα αντιαναπτυξιακή αφού αντιστρατεύεται τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της αποκέντρωσης ενώ παράλληλα καταδικάζει πολίτες και επαγγελματίες σε ταλαιπωρία και μαρασμό αντίστοιχα. Ως εκ τούτου χρειάζεται να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να ανατραπεί.

Συμφωνήσαμε όλοι οι παριστάμενοι να κινηθούμε σε δύο λογικές: να ενημερώσουμε την Ένωση Περιφερειαρχών προκειμένου να πετύχουμε να διεκδικήσει να μείνουν ανοικτά τα άμισθα υποθηκοφυλακεία και δεύτερον να ληφθεί απόφαση περιφερειακού συμβουλίου, αφού έχει ήδη προηγηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι με εισήγηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου επιτεύχθηκε προχθές ο πρώτος στόχος (δείτε εδώ http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=307556 )και εστάλη η απόφαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των άμισθων υποθηκοφυλακείων και στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο έχει ήδη προγραμματιστεί θέμα για να υπάρξει συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, χρειάζεται όλοι οι φορείς και οι θεσμοί να παραμένουν ενωμένοι για το καλό της Αρκαδίας μας, προκειμένου οι στόχοι μας να ευοδώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό και να προστατεύονται τα δικαιώματα των συμπολιτών