Εύη Τατούλη, Αφροδίτη Μπλέτα, Μάργκαρετ Χέιλς
Με την Πρόεδρο του Ελληνικού τμήματος της ΕΕ Γυναικών που επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία πρώτη Αντιπρόεδρος του EUW, Αφροδίτη Μπλέτα και την Βρετανίδα νέα πρόεδρο της του EUW Μάργκαρετ Χέιλ

Με την εκλογή νέου προεδρείου και επικεφαλής επιτροπών της διεθνούς οργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, ολοκληρώθηκε στην Πράγα το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή όλων των χωρών που την απαρτίζουν, από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών (EUW) έχει συμβουλευτικό καθεστώς στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC). Συμβάλλει, επίσης, στο έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω  και των εθνικών βουλευτών του τμήματος Γυναικών του ΕΛΚ, στο οποίο μετέχει η ΝΔ, με το οποίο συνεργάζεται στενά και έχουν δημιουργήσει μαζί την «Ομοσπονδία Γυναικών Ευρώπης -EWA».

Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών Ελληνικό Τμήμα σητν Πράγα
Σύσσωμή η Ελληνική αποστολή στο Συνέδριο της ΕΕ Γυναικών στην Πράγα, από αριστερά προς δεξιά: Άννα Μαντά, Αλίνα Παπασίνου Μπλέτα, Όλγα Παυλίδου – Κουτρουμπή, Εύη Τατούλη, Αφροδίτη Μπλέτα, Τίνα Οικονόμου, Ελένη Πλαβούκου, Μαντώ Μπελεγρή και Εύα Κουλουριώτη

Ιδιαίτερη τιμή για μένα προσωπικά και την Αρκαδία την οποία εκπροσωπώ, αποτέλεσε η εκλογή μου στη θέση της Αντιπρόεδρου στην Διεθνή Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development) της Ένωσης. Η ελληνική αποστολή, πολυπληθής μετά από χρόνια και οι επιτυχίες σημαντικές: Η Αφροδίτη Μπλέτα επανεξελέγη Α’ Διεθνής Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής, η  Τίνα Οικονόμου Πρόεδρος στην επιτροπή θεσμών, η Εύα Κουλουριώτη Αντιπρόεδρος στην επιτροπή εκλογών, η Ντόρα Πάλλη, Αντιπρόεδρος στην επιτροπή διεθνούς πολιτικής και η Όλγα Παυλίδου – Κουτρουμπή Αντιπρόεδρος στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ευη Τατούλη, Ντορις Πακ, Ολγα Κουτουμπη
Γεύμα εργασίας στο περιθώριο της εκλογικης συνεδρίασης του EUW με την Doris Pack, πρόεδρο του EPP Women (Ένωσης Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) και την Όλγα Παυλίδου – Κουτρουμπή Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ.

Στο γεύμα εργασίας που είχα με την πρόεδρο του EPP Women (Γυναίκες του ΕΛΚ) Doris Pack  υπογράμμισα ότι ο νέος ρόλος που μου ανατίθεται με αυτή την εκλογή αφορά μια σημαντική στιγμή στην πορεία της ΕΕ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανάγκη διαφοροποίησης του χαρακτήρα της από την Ευρώπη της Ανοχής, στην Ευρώπη του αλληλοσεβασμού (from tolerance to respect each other).

Είχα την ευκαιρία ακόμα να πραγματοποιήσω συζητήσεις για την Βιώσιμη Ανάπτυξη με την νέα πρόεδρο της ΕΕ Γυναικών στην Ευρώπη, την Αγγλίδα Μάργκαρετ Χέιλς, καθώς και με την Γαλλίδα ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Elizabeth Morin-Chartier, με την πρόεδρο της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων δόκτορα Gisela Grabow και με την αυστριακή διεθνή αντιπρόεδρο της επιτροπής θεσμών δικηγόρο Stephanie Lugger.

Στις συνομιλίες μου υπογράμμισα ότι στη δύσκολη αυτή πορεία βασικό πυλώνα εξέλιξης της Ένωσης θα πρέπει να αποτελέσει η  ανάπτυξη και όχι αποκλειστικά με κριτήρια οικονομικής μεγέθυνσης, δεδομένου ότι η μεγέθυνση της οικονομίας είναι μόνο ποσοτικό μέγεθος, ενώ η ανάπτυξη περιλαμβάνει και το ποιοτικό στοιχείο. Και όταν λέμε «ποιοτικό» εννοούμε την δίκαιη κατανομή του εισοδήματος σε πολίτες και σε περιοχές της χώρας, ανάλογα με την παραγωγική προσπάθεια για την δημιουργία εισοδήματος, την δυνατότητα απασχόλησης των αναζητούντων εργασία, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην απασχόληση και τη δημιουργία εισοδήματος.