Εύη Τατούλη: Στην πρώτη γραμμή πάντοτε για την Αρκαδία


8d51dd72bbf0c25a8db6c6200f7a9303_L

Για το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης  Σεπτεμβρίου μίλησε η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, επιχειρώντας μία ανάλυση για το νέο πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται αλλά τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι πολιτικοί πλήρωσαν την αναξιοπιστία τους. Συγκεκριμένα η κα. Τατούλη είπε: «Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πόλος που έρχεται στη χώρα για να εκφράσει την Κεντροαριστερά. Και αυτό έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να το αποδεχτούμε  Το αποτέλεσμα διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πόλος που εκφράζει την Κεντροαριστερά. Επομένως, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένας πόλος για όλους τους πολίτες, στην άλλη πλευρά  που είναι η Κεντροδεξιά. Η σταθερότητα δεν είναι μόνο η πανάκεια για τον τόπο, το φάρμακο για τα προβλήματά μας, έχει ενδιαφέρον να δούμε επίσης το σχέδιο της νέας κυβέρνησης αλλά το μνημόνιο δεν είναι η λύση για τα προβλήματά μας».  Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις και την «ακρίβεια» των αποτελεσμάτων τους, η πολιτευτής Αρκαδίας υποστήριξε: «Το δεύτερο πολιτικό σχόλιό μου, έχει να κάνει με όλη αυτή την εικονική πραγματικότητα, το μιντιακό κατεστημένο των δημοσκοπικών εταιριών, αυτό που οι πολίτες ονομάζουν »σύστημα». Αυτό ήταν μια εικονική πραγματικότητα και το σύστημα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του απέναντι στην κοινωνία».

Σχετικά με τα αποτελέσματα του κόμματός της, της ΝΔ, η κα. Τατούλη είπε: «Ιδεολογικά ασφαλώς ταυτίζομαι με αυτό που η Κεντροδεξιά πρεσβεύει. Από κανένα πολιτικό κόμμα, όμως, και δεν εξαιρώ τη ΝΔ, δεν μπορώ ασφαλώς να αποδεχθώ την αναζήτηση των αιτιών της εκάστοτε ήττας ούτε σε πρόσωπα ούτε σε επικοινωνιακές τακτικές. Η ΝΔ είναι μία πολιτική παράταξη που πρέπει να επαναπροσδιορίσει την αξιοπιστία της απέναντι στους πολίτες. Γιατί μπορεί να είναι αξιόπιστες οι προτάσεις σου, αλλά παίζει ρόλο και η αξιοπιστία των προσώπων. Όταν έχεις απέναντί σου αναξιόπιστους πολιτικούς, ακόμα και η πιο αξιόπιστη λύση φαντάζει αναξιόπιστη».

Η κα. Τατούλη είπε ακόμη ότι ο βουλευτής αλλά και ο πολιτευτής και όποιος ασχολείται με την πολιτική πρέπει να είναι δίπλα στους πολίτες. «Ο βουλευτής πρέπει να πρέπει να έχει μια συνεχή και απαρασάλευτη σχέση με τους πολίτες. Αύριο θα είμαστε πάλι εδώ για την Αρκαδία. Ο καθένας που ασχολείται με τα κοινά πρέπει να ξέρει να διεκδικεί και να γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου. Δεν είμαστε και συνηθισμένοι στην Αρκαδία στους μίζερους βουλευτές που δεν γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η Αρκαδία και οι Αρκάδες με όποια κυβέρνηση. Είμαι αποφασισμένη να είμαι σε μια απόλυτη σχέση με την καινούργια κυβέρνηση προκειμένου να διεκδικώ πάντα αυτά που θεωρώ πως η Αρκαδία πρέπει να κατακτήσει».

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κα. Τατούλη υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την Οδύσσειά του φτάνει σε έναν μετασχηματισμό, και ότι είναι πια ένα αστικό κόμμα που εκφράζει την Κεντροαριστερά στον τόπο. Είναι ένα δεδομένο που δεν πρέπει να φεύγει από το μυαλό μας. Εκτιμώ ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα εφαρμόσουν αυτά που έχουν υποσχεθεί, αλλά δεν είμαι πεπεισμένη ότι μπορεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο».

Στην ερώτηση ως προς το αν θα καταθέσει τον οδικό της χάρτη στη ΝΔ, ξεκαθάρισε: «Η συμμετοχή μου στα κομματικά όργανα είναι διαρκής και στην πολιτική επιτροπή ήμουν παρούσα και εκτιμώ ότι θα ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος όχι επί προσωπικού. αλλά πολιτικού. Ασφαλώς και οτιδήποτε λέω δημόσια, το καταθέτω πρώτα στα κομματικά όργανα και στη ΝΔ οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά δημοκρατικές. Στο πλαίσιο της ΝΔ, οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά δημοκρατικές και η στρατηγική που ο κάθε νομός χαράζει είναι συνισταμένη πολλών απόψεων».

Μήνυμα στη ΝΔ έστειλε η κα. Τατούλη λέγοντας ότι πρέπει η ΝΔ να βρει γρήγορα την περπατησιά της. «Πάντοτε η πρωτιά ήταν ένα διακύβευμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Όταν έχουμε νέο κεντροαριστερό πόλο, η ΝΔ οφείλει να βρει πολύ γρήγορα την περπατησιά της, ώστε να γίνει εκείνη ο πόλος και να διαδεχθεί την Κεντροαριστερά. Αυτή είναι η πολιτική ανάγνωση των πραγμάτων. Στην πολιτική παίζει ρόλο το πολιτικό απόθεμα των προσώπων. Αυτό που φάνηκε, είναι ότι το προσωπικό πολιτικό απόθεμα του κ. Τσίπρα δεν έχει εξαντληθεί. Αυτό που πρέπει εμείς να στοιχίσουμε είναι μία αντίστοιχη έμπνευση».

https://www.youtube.com/watch?t=3&v=L9grz8qkg5I