Εύη Τατούλη: Η χώρα έχει ανάγκη από ένα ελληνοκεντρικό, εκσυγχρονιστικό σχέδιο


Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας στην Τρίπολη, παρουσία του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη,  των συνυποψηφίων της και πλήθος κόσμου παραβρέθηκε  η υποψήφια Βουλευτής με την ΝΔ Εύη Τατούλη στέλνοντας μήνυμα νίκης για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας στο χαιρετισμό της υπογράμμισε «την ανάγκη που έχει η χώρα για ένα ελληνοκεντρικό εκσυγχρονιστικό σχέδιο, ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, μια νέα προοπτική, που θα εξασφαλίζει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα την επόμενη ημέρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας». Και για να το κάνει αυτό η Νέα Δημοκρατία συνέχισε η κα Τατούλη «χρειάζεται την άλλη Κυριακή, όχι απλά να τερματίσει πρώτη. Αλλά  να αναδειχθεί ισχυρή , προκειμένου να μην άγεται και φέρεται από κυβερνητικούς εταίρους, που επιδιώκουν θέσεις και αξιώματα και στην πρώτη ευκαιρία κατεβαίνουν από το λεηλατημένο πλοίο ως πειρατές».

«Οι πολίτες δεν χρειάζονται ερωτήσεις. Οι πολίτες χρειάζονται απαντήσεις» σημείωσε η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη απευθυνόμενη στον τέως υπουργό Μάκη Βορίδη που εκπροσώπησε το κόμμα, τονίζοντας ότι «στην Αρκαδία δεν έχει καμία θέση η μίζερη εκείνη αντιμετώπιση του κοινοβουλευτισμού, των ερωτήσεων και των επερωτήσεων. Την Αρκαδία υπηρέτησαν πολιτικοί άνδρες, που πάντοτε, υπό κάθε συνθήκη διεκδικούσαν για τους συμπολίτες τους και κέρδιζαν».

Η κα Τατούλη στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «το μνημόνιο δεν είναι λύση για τον τόπο. Η χώρα δεν χρειάζεται ξένους πάτρωνες και προστάτες, αλλά βασίζεται σε δημιουργικούς πολίτες που είναι έτοιμοι να παράξουν πλούτο όταν το πολιτικό σύστημα τους προσφέρει ένα μίνιμουμ σταθερότητας και ίσων ευκαιριών. Αυτό το νέο μοντέλο διακυβέρνησης είναι το νέο που φέρνει η Νέα Δημοκρατία». Η Εύη Τατούλη αναφέρθηκε και στις αρχές της παράταξης υπογραμμίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του ιδρυτή της. Η Νέα Δημοκρατία της μετριοπάθειας, της νηφαλιότητας και του ρεαλισμού του Κώστα Καραμανλή. Η Νέα Δημοκρατία που δεν κοπιάζει και δεν δειλιάζει να αναλάβει την ευθύνη, όπως έκανε ο Αντώνης  Σαμαράς. Η ΝΔ σήμερα αλλάζει. Αλλάζει από εμάς. Από εσάς και από εμάς, που αναπτύσσουμε έναν καθημερινό διάλογο ανυπόκριτο προκειμένου από όποια θέση ευθύνης να λύνουμε τα προβλήματα και να δημιουργούμε νέους δρόμους για την Αρκαδία. Να δημιουργούμε ένα δικό μας  σχέδιο για την Αρκαδία».

Τονίζοντας την βεβαιότητα για την νίκη της παράταξης την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου η κα Τατούλη αναφέρθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας το πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης που προάγει ως «το πιο αποτυχημένο παλιό, που επαναφέρει το κομματικό κράτος στο προσκήνιο, που κουνάει το δάχτυλο επιδεικτικά λες και κατέχει την σοφία του κόσμου, που θεωρεί ότι αρκούν οι καλές του προθέσεις» καταλήγοντας «Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης είναι αυτό που φέρνουμε εμείς (ο καθένας στον τόπο του) απέναντι στο παλιό των διαφόρων επίδοξων κυβερνητικών εταίρων, που εμφανίζονται ως κόμματα πασπαρτού, να εκλιπαρούν τους πολίτες προκειμένου να βρεθούν και πάλι στην εξουσία».

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας της κυρίας Τατούλη:

https://youtu.be/U8gk1dPZKqc

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι, συμπολίτες μου Αρκάδες

είμαστε όλοι εδώ σήμερα, εννιά μήνες μετά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση για να κοιταχτούμε μετά από χρόνια στα μάτια. Και το λέω αυτό, γιατί σήμερα τα διλήμματα μας τέλειωσαν και για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, το διακύβευμα δεν είναι καθαρό και αυτό αποτυπώνεται στην παγερή αδιαφορία των πολιτών. Το διακύβευμα είναι λοιπόν το μνημόνιο και η διαχείριση του; Είναι το πρόβλημα μας τελικά οικονομικό; Ή μήπως είναι πολιτική η πρόκληση που απλώνεται μπροστά μας; Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι η εμπειρία της δικής μας παράταξης εγγυάται μια καλή εφαρμογή. Αυτό θα ήταν όμως μεγάλη κοροιδία απέναντι στην παραταξιακή ιστορία και την δική σας προσδοκία. Γιατί το μνημόνιο δεν είναι λύση για τον τόπο. Η χώρα χρειάζεται ένα ελληνοκεντρικό εκσυγχρονιστικό σχέδιο, ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, μια νέα προοπτική, που θα εξασφαλίζει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα την επόμενη ημέρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Και κυρίως θα εγγυάται την αξιοπρεπή υπάρξη μας στο ευρωπαικό στερέωμα, στέλνοντας μήνυμα ότι η χώρα δεν χρειάζεται ξένους πάτρωνες και προστάτες, αλλά βασίζεται σε δημιουργικούς πολίτες που είναι έτοιμοι να παράξουν πλούτο όταν το πολιτικό σύστημα τους προσφέρει ένα μίνιμουμ σταθερότητας και ίσων ευκαιριών.

Αυτό το νέο μοντέλο διακυβέρνησης είναι το νέο που φέρνει η Νέα Δημοκρατία.
Η Νέα Δημοκρατία του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του ιδρυτή της. Η Νέα Δημοκρατία της μετριοπάθειας, της νηφαλιότητας και του ρεαλισμού του Κώστα Καραμανλή. Η Νέα Δημοκρατία που δεν κοπιάζει και δεν δειλιάζει να αναλάβει την ευθύνη, όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς. Αλλά κυρίως η Νέα Δημοκρατία που σήμερα αλλάζει. Αλλάζει από εμάς. Από εσάς και από εμάς. που αναπτύσσουμε έναν καθημερινό διάλογο ανυπόκριτο προκειμένου από όποια θέση ευθύνης να λύνουμε τα προβλήματα και να δημιουργούμε νέους δρόμους για την Αρκαδία. Να δημιουργούμε ένα δικό μας σχέδιο για την Αρκαδία.
Γιατί, για έναν τόπο σαν τον δικό μας, κύριε Βορίδη, που έχει γνωρίσει σημαντικούς πολιτικούς άνδρες, που πάντοτε, υπό κάθε συνθήκη διεκδικούσαν για τους συμπολίτες τους και κέρδιζαν, δεν έχει καμία θέση η μίζερη εκείνη αντιμετώπιση του κοινοβουλευτισμού, ως μια διαδικασία απόμακρη κατάθεσης ερωτήσεων και επερωτήσεων. Οι πολίτες δεν χρειάζονται ερωτήσεις. Οι πολίτες χρειάζονται απαντήσεις.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως την ενσαρκώνουμε όλοι εμείς, έχει το σχέδιο. Η Αρκαδία έχει ανέκαθεν την πολιτική πρωτοπορία. Είναι λύση οι τεχνοκράτες; Η πρόσφατη εμπειρία απέδειξε πως όχι. Αν θέλουν θέση στην πολιτική να μπουν στον στίβο και να δικεδικήσουν στην λαική ετυμηγορία. Είναι λύση η συγκυβέρνηση με όποιον; Είναι λύση να φορέσουμε όλοι για τα μάτια του κόσμου την φανέλα της εθνικής ελλάδας, όπως αρέσκεται σε κάποιους να λένε με κενό στόμφο; Όχι. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι η διαχείριση του μνημονίου είναι αυτό που σας είπα νωρίτερα: ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας.

Και αυτό είναι το νέο που φέρνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, απέναντι στο παλιό μοντέλο που επιχείρησε να μιμηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και σήμερα έρχεται και εκλιπαρεί για μια δεύτερη ευκαιρία. Χωρίς σχέδιο, λέγοντας απλά ότι θα μετριάσει τις συνέπειες, ότι θα διαπραγματευτεί περαιτέρω και ότι δήθεν εκείνος , ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή είναι ο ηθικός που θα πατάξει την διαφθορά. Ας τους θυμίσουμε όλοι εμείς ότι όσες φορές πολιτικοί ηθικολόγησαν, τελικά αποδείχτηκαν οι πιο ευάλωτοι στην διαπλοκή, αποδείχτηκαν οι πιο συστημικοί. Αυτό είναι το νέο του ΣΥΡΙΖΑ: το πιο αποτυχημένο παλιό, που επαναφέρει το κομματικό κράτος στο προσκήνιο, που κουνάει το δάχτυλο επιδεικτικά λες και κατέχει την σοφία του κόσμου, που θεωρεί ότι αρκούν οι καλές του προθέσεις. Από καλές προθέσεις μπουχτίσαμε. Αν και αυτές πια τις αμφισβητούμε σθεναρά. Ο σύριζα ζητά μια δεύτερη ευκαιρία. Οι ευκαιρίες όμως για την χώρα τελειώνουν. Αυτό το νέο μοντέλο διακυβέρνησης είναι το νέο που φέρνουμε εμείς (ο καθένας στον τόπο του) απέναντι στο παλιό των διαφόρων επίδοξων κυβερνητικών εταίρων, που εμφανίζονται ως κόμματα πασπαρτού, να εκλιπαρούν τους πολίτες προκειμένου να βρεθούν και πάλι στην εξουσία. Γιατί αυτή είναι η μεγάλη τους έγνοια.
Για αυτούς τους λόγους η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται την άλλη Κυριακή, όχι απλά να τερματίσει πρώτη. Αλλά να αναδειχθεί ισχυρή , προκειμένου να μην άγεται και φέρεται από κυβερνητικούς εταίρους, που επιδιώκουν θέσεις και αξιώματα και στην πρώτη ευκαιρία κατεβαίνουν από το λεηλατημένο πλοίο ως πειρατές.
Είμαι βεβαία ότι και αυτή η μάχη μας θα κερδηθεί. Και αυτή η δύναμη ψυχής θα φανεί εδώ στην Αρκαδία, την πατρίδα των μεγάλων πολιτικών του παρελθόντος και της νέας πολιτικής του σήμερα και του αύριο.

Σας καλώ να δώσουμε μαζί και αυτόν τον ωραίο αγώνα, για την Αρκαδία και την Ελλάδα. Όλοι μαζί θα πετύχουμε.