Εύη Τατούλη: Η ΝΔ χρειάζεται ένα κίνημα του ΝΑΙ στο μέλλον
Την αναγκαιότητα η ΝΔ να δημιουργήσει κινηματικό χαρακτήρα στην κοινωνική πλειοψηφία που εκφράζει η παράταξη υπογράμμισε στην ομιλία της η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη από το βήμα του 10ου Συνεδρίου της ΝΔ την Κυριακή το πρωί, παρουσία του προέδρου του κόμματος  Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντιπροέδρου Κωστή Χατζηδάκη.

«Η μεγάλη πρόκληση για την ΝΔ και για το νέο πρόεδρο της παράταξης έχει να κάνει με το πως θα δημιουργήσουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Πως θα δημιουργήσουμε έναν κινηματικό χαρακτήρα απέναντι στο κίνημα του ΟΧΙ σε όλα. Πως θα δημιουργήσουμε ένα νέο κίνημα του ΝΑΙ στο μέλλον μας, ΝΑΙ στο μέλλον των παιδιών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Τατούλη στην ομιλία της.

Η πολιτευτής Αρκαδίας που μίλησε τρίτη στη σειρά των συνέδρων μετά τον Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της ΝΔ, Γιάννη Οικονόμου, και την αντιπρόεδρο του δικηγορικού Συλλόγου, Ιωάννα Καλαντζάκου, σημείωσε στην αρχή της ομιλίας της ότι: «Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται αλήθεια, χρειάζονται ρεαλισμό και αντιλαμβάνονται και τα αδιέξοδα των προηγούμενων κυβερνήσεων» για να παρατηρήσει ωστόσο στην συνέχεια ότι «θα πρέπει να πούμε Ναι στον ρεαλισμό, Όχι όμως στον ρεαλισμό χωρίς όραμα, γιατί κάτι τέτοιο θα βύθιζε την ελληνική κοινωνία ακόμα περισσότερο στη μιζέρια που σήμερα βιώνει».

Αναλύοντας τη θέση της αυτή η Εύη Τατούλη εξήγησε στην πορεία της ομιλίας της, την οποία παρακολούθησαν ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος του συνεδρίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ότι «η ελληνική κοινωνία χρειάζεται ένα όραμα που θα της προσδιορίζει πότε θα τελειώσει το αδιέξοδο που βιώνει σήμερα», ενώ ανέφερε ότι «το όραμα αυτό πρέπει να κινηθεί στη βάση αυτού που ο ιδρυτής της παράταξης μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε ονομάσει ως ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό».

Η κα Τατούλη μάλιστα προσδιόρισε στην ομιλία της την αναγκαιότητα ύπαρξης δύο στοιχείων που θα ενισχύσουν την ελπίδα στους πολίτες: «Την άσκηση της εξουσίας από την βάση προς τα πάνω, και την παρουσίαση απτών αποτελεσμάτων». «Η εποχή που οι πολιτικοί κυριαρχούσαν ως Μεσσίες ανάμεσα στους πολίτες έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί» προσέθεσε η Εύη Τατούλη σημειώνοντας ότι «Εκείνο το οποίο η ελληνική κοινωνία χρειάζεται είναι οι πολιτικοί να βρεθούν κοντά στους πολίτες και να αφουγκραστούν τις δικές τους ανάγκες».

«Οι πολίτες δεν θέλουν πια διορισμούς, οι πολίτες θέλουν αναπτυξιακή πολιτική στον δικό τους τον τόπο» ανέφερε στην συνέχεια η πολιτευτής Αρκαδίας που πρότεινε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ενεργοποιηθούν οι πολιτευτές στις τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας για να καταγράψουν τις πραγματικές ανάγκες για κάθε τόπο. Σημείωσε μάλιστα δυο πρωτοβουλίες πολιτών που έχουν ξεκινήσει στην Αρκαδία με το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού και με τα μονοπάτια που χαράζονται στους ορεινούς όγκους του Μαινάλου και έγιναν εφικτές επειδή αγκαλιάστηκαν πολιτικά ενδυναμώνοντας την προσπάθεια και το αποτέλεσμα τους.

Παρομοιάζοντας την πολιτική και την άσκηση της με τον τρόπο που ο πατέρας και η μητέρα φέρονται προς τα παιδιά τους η κα Τατούλη απευθύνθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του δήλωσε την ικανοποίηση της για την τοποθέτηση του στη Γραμματεία Γυναικών της ΝΔ σημειώνοντας ωστόσο ότι «ο ελληνικός λαός παρουσιάζει μια κόπωση. Ο ελληνικός λαός κουράστηκε. Ως μητέρα τριών παιδιών θέλω να σας διαβεβαιώσω κύριε πρόεδρε ότι ο Ελληνικός λαός θα ήθελε το μητρικό χάδι. Θέλει εκείνον που θα τον πείσει ότι έχει τον τρόπο. Ότι είμαστε εδώ για εσάς. Όχι όμως σαν τον τιμωρητικό πατέρα που φοβούνται τα παιδιά.»