Εύη Τατούλη: Επιτακτική η προστασία των τοπικών κοινωνιών


Καλωσορίζοντας στην πρωτεύουσα του Μωριά τους μετανάστες Χριστιανούς Σύριους θα ήθελα να ζητήσω από την Δημοτική Αρχή, που έχει αναλάβει την φιλοξενία τους να ενημερώσει τους πολίτες της Τρίπολης για την οργάνωση την οποία  έχει κάνει σχετικά με την υγειονομική προστασία τόσο των μεταναστών αλλά κυρίως των δημοτών της πόλης.

Είναι στοιχειώδης αρχή ανθρωπισμού αλλά και δημόσιας τάξης και ασφάλειας να μην υπάρχει κανένας πρόσφυγας ή οικονομικός μετανάστης, ο οποίος να κοιμάται σε δρόμους, πλατείες και χωράφια.

Ταυτόχρονα όμως η κοινωνική και οικονομική ασφάλεια των πολιτών αποτελεί βασική υποχρέωση του Δήμου Τρίπολης, ενώ είναι το προαπαιτούμενο για την αποδοχή των μεταναστών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιτακτική ανάγκη λοιπόν είναι να ενημερώσει ο Δήμος τους πολίτες για το ποιοί είναι οι αρμόδιοι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής, οι οποίοι θα παρακολουθούν τα θέματα υγειονομικής τάξης στους χώρους φιλοξενίας τόσο για την προστασία των μεταναστών όσο και για την δημόσια υγεία.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα έχει την ανθρωπιστική διάσταση και τη διάσταση της εθνικής ασφαλείας, αλλά πάνω από όλα προέχει η άμεση προστασία των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι τολμούν να φιλοξενήσουν τους τυραννισμένους αυτούς συνανθρώπους μας.


ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ