ΕΥΗ ΤΑΤΟΥΛΗ: Η ΝΔ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ. ΤΟ ΒΑΘΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ


Για την παράταξη της ΝΔ και τον αγώνα διεκδίκησης της κορυφής της παράταξης, με αφορμή το άρθρο της στην εφημερίδα “Δημοκρατία”, όπου μιλούσε για ανάγκη νέου πολιτικού προϊόντος μίλησε η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη στην ΕΡΑ Τρίπολης.
Η κυρία Τατούλη υπογράμμισε ότι η ΝΔ που είναι κλεισμένη στο καβούκι της πρέπει να μιλήσει για την επόμενη ημέρα του μνημονίου και να εμπνεύσει ελπίδα στους πολίτες, ενώ ξεκαθάρισε ότι κανένας από τους τέσσερις υποψήφιους για την ηγεσία της παράταξης της ΝΔ δεν έχει μιλήσει για την επόμενη ημέρα του κόμματος αλλά και της πατρίδας.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ, η κυρία Τατούλη είπε ότι οι πολίτες απείχαν και τιμώρησαν τα παλαιά πρόσωπα που θεωρούν υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας. “Πιστεύω ότι πολλές φορές πρέπει να έχουμε μια ιστορική γνώση και να κατανοούμε καλύτερα την πραγματικότητα. Τα κόμματα ειναι εύκολα αναλώσιμα. Εκείνο που με προβληματίζει ιδιαίτερα ειναι ότι στο δημόσιο διάλογο αναλώνονται οι λέξεις με το τι σημαίνει νέο, τι παλιό. Είναι ηλικιακό, ιδεολογικό; Όταν ενα κόμμα αρνείται να μετασχηματιστεί προκειμένου να εξυπηρετεί νέες ανάγκες και νέες συνθήκες, το αποτέλεσμα το είδαμε και στην πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλα και στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση με τη Ν.Δ.”. Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: “Η δική μου εκτίμηση ειναι ότι οι πολίτες έδωσαν νέα μηνύματα στην κάλπη. Το πρώτο  ειναι ότι δεν θελουμε να ψηφίσουμε γιατί στον τόπο αυτό δεν αλλάζει τίποτα και αυτό έχει να κανει με το 45% της αποχής που καταγράφηκε. Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι με κάποιον τρόπο ήθελαν οι πολίτες με διάθεση αυτό- τιμωρίας να ξεμπερδεύουν με παλιές προσωπικότητες που θεωρούν ότι ευθύνονται για ο, τι περνά σήμερα η χώρα”.
Η πολιτευτής Αρκαδίας υποστήριξε ότι οι τέσσερις υποψήφιοι της ΝΔ πρέπει να καταθέσουν σχέδιο για το αύριο της χώρας.
“Αυτή τη στιγμή η ΝΔ έχει την μεγάλη ευκαιρία αλλάζοντας αρχηγό να αλλάξει η ίδια. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μια κούρσα διαδοχής που πρέπει και οι 4 υποψήφιοι να εκφράσουν την άποψη τους για τρία θεμελιώδη ζητήματα. Πρώτον πως ονειρεύονται τη ΝΔ της επόμενης ημέρας, ποια η δομή της παράταξης, ποια η φιλοσοφία της παράταξης; Να μείνει μια κλειστή παρεούλα αν και στις συνειδήσεις του κόσμου καταρρέει; Το δεύτερο ερώτημα ειναι με το σχέδιο που εχει να καταθέσει ο καθένας από τους υποψήφιους είναι με για την χώρα. Οποιος εκλεγεί πρόεδρος είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός γιατί η ΝΔ είναι αξιωματική αντιπολίτευση”.
“Τους πολίτες τους ενδιαφέρει να αποκτήσει ενδιαφέρον ο δημόσιος διάλογος. Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στον κόσμο του ρεαλισμού και υπηρετεί και αυτές τις διεθνείς συμφωνίες όχι με έναν εποικοδομητικό τρόπο, θα μου επιτρέψετε να πω, θεωρώ ότι πρέπει ο πολίτης να βρει ένα νέο μήνυμα. Τελείωσε το παραμύθι με το μνημόνιο. Αυτά είναι τα μέτρα. Η ΝΔ πρέπει να ξανά εμπνεύσει την ελπίδα, που λείπει από τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί η ζωή μας τα τελευταία πέντε χρόνια να περιστρέφεται γύρω από το μνημόνιο και κανείς να μην κάνει μια εποικοδομητική κουβέντα και να πει ποια είναι η ζωή μας μετά το μνημόνιο” συνέχισε η κυρία Τατούλη.
Και αναρωτήθηκε για την άλλη Ελλάδα που εχει ξεχαστεί από τους πολιτικούς. “Μια χώρα ζει μόνο με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής; Το βαθύ έλλειμμα της χώρας έχει να κάνει με το πολιτικό κομμάτι του ελλείμματος, το οικονομικό είναι απλώς το πρόβλημα που απορρέει από το βαθύτατο πολιτικό πρόβλημα. Οι πολιτικοί μας επέλεξαν να κρυφτούν πίσω από το μνημόνιο, να πουν ότι είμαστε εγκλωβισμένοι, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι δεν επέδειξαν καμία φαντασία, δημιουργικότητα σε ό, τι είναι υπόλοιπη χώρα. Η υπόλοιπη χώρα είναι αγροτικός τομέας, είναι παραγωγή, είναι τουρισμός, είναι ανάπτυξη, είναι καινοτομία, είναι οι νέοι άνθρωποι”.
Η ΝΔ είναι κλεισμένη στο καβούκι της, παρατήρησε η κυρία Τατούλη. “Η εκλογική διαδικασία που εκτυλίσσεται στη ΝΔ δεν έχει πείσει τον πολίτη για το προφίλ του κάθε υποψηφίου. Είμαστε εγκλωβισμένοι στο καβούκι μας, στα αποδυτήρια της Β’ Εθνικής ομάδας, την ώρα που γίνονται τερατουργήματα στην χώρα. Οποιος από τους υποψηφίους δεν εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με την πατρίδα, δεν έχει καμία σχέση με την παράταξη”.
Σχετικά με την απουσία του Πέτρου Τατούλη από τον αγώνα ηγεσίας στη ΝΔ, η κυρία Τατούλη απάντησε: ” είναι απώλεια που ο Πέτρος Τατούλης δεν βρίσκεται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο Πέτρος Τατούλης είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένο πολιτικό προϊόν. Εχει πορεία, έχει διαδρομή, έχει σχέση με τους πολίτες και έχει κάτι που πολιτικοί από την κεντρική πολιτική σκηνή δεν έχουν. Εχει μετρήσιμα, απτά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα συνεχίσει να είναι στην Περιφέρειά του και στην Αρκαδία”.
Σε ερώτηση αν προέρχεται από πολιτικό τζάκι όπως θα την κατηγορήσουν πολλοί, η πολιτευτής Αρκαδίας απάντησε χαριτολογώντας: ” προέρχομαι από ένα τζάκι που καπνίζει στο Καστρί”.
Η κυρία Τατούλη κατέληξε λέγοντας για τον αγώνα διεκδίκησης των υποψηφίων της ΝΔ ότι “κανένας δεν εκφράζει καμία πολιτική άποψη. Ο χώρος της ΝΔ θα διεκδικηθεί από μια πολιτική πραγματικότητα που βρίσκεται μπροστά μας”.