Επισκέψεις Εύης Τατούλη σε χωριά της Αρκαδίας, Κυριακή 4/1/2015


EΥΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΝΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου η Υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη επισκέφθηκε χωριά της Αρκαδικής γης.

Τη Ζάτουνα, πατρίδα του Στάικου Σταϊκόπουλου, τη Μελισσόπετρα, την πατρίδα του μαέστρου, Δημήτρη Μητρόπουλου, το Ράφτη, το γραφικό χωριό που θα φιλοξενήσει μια μεγάλη τουριστική επένδυση με 50 κλίνες και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο αλλά και το γραφικό καφενείο του Παλούμπα, στην πατρίδα του ήρωα της επανάστασης, Δημητράκη Πλαπούτα.

Στα Κακουραίικα όπου έχει αναγνωριστεί το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά παραμένει το μεγάλο ζήτημα αντιμετώπισης των γραφειοκρατικών διαδικασιών των αναπτυξιακών νόμων εξέφρασε την πεποίθησή της πως «Tα κονδύλια της ΕΕ χρειάζεται να φτάνουν στους επενδυτές κι όχι να μένουν στους συμβούλους.» ενώ στον Κοκκορά, την “πατρίδα” της ρίγανης, συνομίλησε με νέους επιχειρηματίες αγρότες για τα αρωματικά φυτά τις νέες καλλιέργειες και τις προοπτικές που ανοίγονται για την τοπική οικονομία.

Επισκέφθηκε το Χρυσοχώρι, όπου στο καφενείο του χωριού συνομίλησε σαν οικογένεια με πολύ καλούς φίλους, και τη Λυσσαρέα .όπου η πλατεία του χωριού ζωντανεύει το καλοκαίρι από 80 παιδιά δήλωσε πως «Τα χωριά μας πρέπει να είναι ζωντανά όλο το χρόνο.»

Στα Λουτρά Ηραίας έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών που είναι από τις πιο σημαντικές της Ελλάδας, και ο θερμαλισμός είναι πηγή σύγχρονης τουριστικής ανάπτυξης και στο Νιοχώρι με καλούς φίλους εισέπραξε τον έντονο προβληματισμό τους για το αύριο ενισχύοντας την άποψή της πως «Μόνο αισιόδοξα μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Από την Χώρα με θέα τον Λάδωνα είπε πως «η αξιοποίηση του Λάδωνα, ως ολοκληρωμένoυ τουριστικού προορισμού, μπορεί να αποτελέσει για τη Γορτυνία πόλο ανάπτυξης και να προσελκύσει επενδύσεις. Δεν αρκούν οι υποδομές. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του» ενώ ολοκλήρωσε τις επισκέψεις της στα χωριά Βελιμάχι, Ράχη, Μοναστηράκι, Βούτσι και Βιδιάκι όπου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομής και ειδικότερα τους οδικούς άξονες που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την κάτω Γορτυνία.

Κατεβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου  Εύη Τατούλη 04-01-2015 B

Κατεβάστε τις φωτογραφίες από τις επισκέψεις της Εύης Τατούλη σε χωριά της Αρκαδίας εδώ.