Δηλώσεις της Εύης Τατούλη στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών


Στην εκδήλωση της ΕΕ Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Ίλιον αναφέρθηκε με δήλωση της η αντιπρόεδρος της οργάνωσης και πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ Εύη Τατούλη μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών.
“Η σημερινή βραδιά μας εξέπληξε με το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, οι οποίοι έσπευσαν στο Δημαρχείο του Ιλίου προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτή την τόσο όμορφη εκδήλωση. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου και ως αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών να ευχαριστήσω τόσο το Δήμαρχο Ιλίου, τον Νίκο τον Ζενέτο όσο και το Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη για την παρουσία τους εδώ σήμερα” ανέφερε η κα Τατούλη.
“Η σημερινή συζήτηση για το δημογραφικό πιστεύω ακράδαντα ότι ήταν μία συζήτηση ουσίας” προσέθεσε η αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών σημειώνοντας “Ανοίξαμε ένα διάλογο μιλώντας ανοιχτά για ένα πρόβλημα το οποίο πολύ πιθανόν να αποτελέσει και μία βόμβα στα θεμέλια του έθνους μας την προσεχή εικοσαετία”.
“Τόσο ο καθηγητής κύριος Κοτζαμάνης όσο και η Ζωή Ράπτη, υπεύθυνη γραμματείας, σχέσεων και κοινωνίας και πολιτών της ΝΔ που συμμετείχαν στην εκδήλωση”, σημείωσε η κα Τατούλη στην συνέχεια, “μας έδωσαν πολλές διαστάσεις σε αυτό το πρόβλημα, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η προσέγγιση των συμπατριωτών μας Αρκάδων στην αίθουσα του δημαρχείου, όπου όλοι μαζί συζητήσαμε για αυτό το σημαντικό πρόβλημα”.
“Πραγματικά η πίστη μου είναι ότι, όσο και αυτό και αν φαίνεται μία νοσταλγική λύση, εκείνη η εποχή που η ελληνική οικογένεια μοιραζόταν τις αρχές της πολυπαιδείας, της μεγάλης οικογένειας, με παιδιά που βοηθούσαν μετά την οικογενειακή επιχείρηση ή συντηρούσαν τα χωράφια μας καλλιεργημένα, είναι μία βασική συνιστώσα για να δοθεί απάντηση στη σημερινή κρίση σε μία Ελλάδα που φέρνει το βάρος της δημογραφικής της μείωσης όπως και όλη η Ευρώπη και βρίσκεται σε μία τρομερή συμπληγάδα από την τρομακτικά αναπτυσσόμενη με αλματώδεις ρυθμούς μουσουλμανική ανατολή” ανέφερε η κα Τατούλη στην δήλωση της.
“Αυτά είναι ζητήματα τα οποία χρειάζεται να συζητηθούν στην κοινωνία γιατί οι πολίτες γνωρίζουν ότι όλες οι προσπάθειες δεν έχουν αποδώσει καρπούς” .
Υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ή ίδια είναι πολύτεκνη μητέρα η κα Τατούλη αναφέρθηκε στην Ελληνική οικογένεια “που στην καρδιά της βρίσκεται ασφαλώς η Ελληνίδα μητέρα η οποία είναι εκείνο το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας που μας έχει κρατήσει ζωντανούς εδώ και εκατονταετίες”.
Αυτό είναι και το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών κατέληξε στη δήλωση της η κα Τατούλη τονίζοντας ότι η ”ΕΕ Γυναικών βάζει στον πυρήνα της σκέψης της το νοικοκύρεμα του σπιτιού μας και της σκέψης μας ως στρατηγική της επιλογή. Ως εκ τούτου είναι μία οργάνωση πολιτική, η οποία ασφαλώς δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες, αλλά και σε όλη την κοινωνία που πιστεύει στο πατροπαράδοτο αξιακό σύστημα που κράτησε την Ελλάδα ζωντανή για χιλιετίες. Η κουβέντα αυτή θα έχει συνέχεια και σε άλλους τομείς και ασφαλώς στην πατρίδα μας την Αρκαδία”.